SrbijaSpace logo

9 trikova da izgledate top bez šminke

 

9 trikova da izgledate top bez šminke

Kada se za nekoga kaže da izgleda top, pod tim se uglavnom podrazumeva da je ta osoba zgodna, doterana, sređene kose, ali i našminkana. Budimo realni, šminka može mnogo toga učiniti za naš izgled. Uglavnom služi tome da istakne ono što valja, a sakrije ono što ne valja. Kada se koristi na taj način, dobar izgled je sigurno zagarantovan.

A da li je moguće izgledati top i bez šminke? Šta mislite? Da li bi probali? U nastavku slede saveti kako je moguće izgledati dobro bez trunke make up-a. Za ovo je ipak potrebno malo više truda, ali se i na ovaj način može postići prilično dobar rezultat


Rešite se podočnjaka


Vrlo česti neprijatelji lošeg izgleda upravo su podočnjaci. Bez obzira kakvog su oblika i nijanse, na licu jedne žene nikako nisu dobrodošli i niko ne voli da ih viidi. Šta vi pomislite kada na nekome vidite podočnjake? Verovatno da nije naspavan ili da vodi neki nezdravi način života.

Šta god da je razlog vreme je da se otklanja i da se licu podari lepši izgled. Kako ćete to rešiti, samo je na vama, a mi vam savetujemo da to bude na što prirodniji način. Za to vam može poslužiti povrće poput krastavca, krompira ali i soda bikarbona koja se sigurno nalazi u svakoj kuhinji.Mogu vam pomoći i ovi prirodni trikovi protiv podočnjaka .

Ukoliko se i vi borite sa upornim podočnjacima isprobajte ove prirodne metode. Ako vam ne pomognu, barem možete biti sigurni da vam neće naneti nikakvu štetu. Možda vas rezultati zapanje kada se rešite podočnjaka i shvatite da vam šminka više ne treba jer uopšte ne izgledate tako loše.


Zena

 

Negujte svoju kožu


Za dobar izgled, stanje kože igra glavnu ulogu. Kada postoji neki problem sa kožom to ni najbolja šminka ponekad ne može prikriti. Zato na vreme krenite sa negom.

Mladim devojkama se savetuje da već nakon dvadesete godine krenu sa primenom odgovarajuće kozmetike. Da bi znali koja vam kozmetika odgovara morate biti upoznati sa svojom kožom odnosno znati kojem tipu pripada i kakve potrebe ima. Zato nije na odmet posetiti dermatologa i posavetovati se o tome koju negu primeniti i na koji način.

Poseban problem kada je stanje kože u pitanju svakako su bubuljice. Bez obzira šta ih uzrokuje nikako nisu poželjan gost na licu. Za njihovo uklanjanje zaista je potrebna poseta dermatologu i odgovarajuća terapija. Što pre krenete sa terapijom manje će biti posledica na licu u vidu ožiljaka i crvenila.

Kada je reč o starijim ženama njihov glavni neprijatelj na koži sigurno su bore. Iako su sastavni deo starenja i odraz životnog iskustva, retko koja žena ih sa ponosom pokazuje. Njih je zaista jako teško sakriti čak i sa šminkom. Zato probajte da na vreme sprečite njihovu pojavu u što većoj meri. Na taj način ćete izgledati lepo čak i kada nemate tonu šminke koja bi prikrila vaše životno iskustvo.

 

Budite fizički aktivni


Fizička aktivnost je veoma važan sastojak u svačijem životu. Nema potrebe da svi budemo profesionalni sportisti, ali je potrebno da svi budemo koliko toliko fizički aktivni.

Ljudsko biće je predodređeno da se kreće. Kada je situacija obrnuta, onda dolazimo do mnogih kako zdravstvenih tako i estetskih problema.

Prednosti kretanja i vežbanja su u tome što telo dobija više kiseonika, poboljšava se krvotok, reguliše se stres, gube se kilogrami, a sve to rezultira i lepšim izgledom kože.

Kada vodite ovakav način života budite sigurni da će komplimenti stizati čak i dok u trenerci i bez ikakve šminke odlazite u prodavnicu.

Probajte, ovo zaista daje rezultata. Ako nemate vremena za redovne treninge i odlaske u teretanu iskoristite svaki momenat da prošetate. Idite peške do posla, prodavnice ili na kafu sa prijateljima. Smanjite korišćenje automobila, a učestalije praktikujte vožnju bicikla. Osim što će vam bicikl doneti bolji izgled i zdravlje, smanjiće vam i stres jer nema potrebe da vam saobraćajni kolaps i nedostatak parkinga remete dan i raspoloženje. Bicikl može stati skoro svugde.


Hidriranje lica

 

Hidrirajte se i pazite šta jedete
 

Ovo je tako izlizana fraza, ali vrlo važna za spomenuti. Da bi smo spolja izgledali top, neophodno je da i iznutra izgledamo top. To se postiže zdravom ishranom i sa dovoljno hidratacije. Kada vodimo računa o tome šta unosimo u organizam to će rezultirati spolja, tačnije biće vidljivo na našoj koži. Dakle, zdravi iznutra jednako zdravi spolja, jer lepota i zdravlje nekako uvek idu zajedno.

Bez obzira koliko imate godina ili kakvog ste zdravlja, sa zdravom ishranom nikako nećete pogrešiti. Ako niste sigurni u kom smeru krenuti, posetitie nutricionistu. Nema potrebe da čekate pojavu zdravstvenih problema da bi regulisali ishranu. Pravilna ishrana daje mnogo bolje rezultate kada se koristi kao vid prevencije, a daje odlične rezultate čak i na polju fizičkog izgleda svake žene.


Negujte svoje usne


Usne su važan deo lica. Njima govorimo, smejemo se, zavodimo. Zato je bitno da vodite računa o njihovom izgledu. Naravno da je za to dobar karmin nezamenljiv, ali ima i drugih načina. Da bi vaše usne bile negovane, lepe i privlačne pre svega moraju biti dovoljno hidrirane. To nas vraća na unos dovoljne količine tečnosti, ali i hidrirane uz pomoć balzama za usne. Ako izuzmemo karmin, balzam za usne može biti odličan način da se usne hidriraju, istaknu i budu lepe u svakom momentu. Sada na tržištu ima raznih balzama i labela i oni doprinose bujnijem izgledu, sjaju i naravno nezi. Sa takvim usnama možete otići pravo na novogodišnji provod i sigurno ćete privući pažnju prisutnih.


Negujte svoje obrve


Prirodne ili tetovirane obrve? Tanke ili deblje? Svetle ili tamnije? Koji je vaš izbor?

U poslednje vreme se sve više pažnje posvećuje obrvama i raznim tretmanima i metodama za njihovo iscrtavanje, tetoviranje i oblikovanje. Kada pogledate reklame kozmetičkih salona u ponudi ima tehnika koje se rade po celom svetu.

Šta god da odaberete za svoje obrve važno je samo da to pristaje vašem licu, boji kose, pa i celokupnom izgledu.Nije svejedno koji će biti oblik obrva zato to prepustite profesionalcima. Ukoliko uspete da za sebe iskrojite obrve koje vam pristaju tada ćete u svakom momentu izgledati top, čak iako nemate ni trunku šminke na svom licu.


Spavajte


Savremene žene često zaboravljaju koliko je dovoljna količina sna važna za svaki organizam. Čoveku je potrebno oko osam sati odmora u toku noći, a da li mu to pružate? Verovatno će većina odgovoriti sa ne.

Dani su nam često kratki jer se obaveze samo gomilaju. Kako posao ne sme da trpi onda mora trpeti nešto drugo. Često se koplje slomi upravo na spavanju, što je skroz pogrešno.

Spavanje organizmu služi kao “refresh” kompjuteru. Dok spavamo telo se odmara od prethodnog dana, a ujedno skuplja energiju za naredni dan. Vrlo često uveče samo padnemo u krevet i kada se desi “refresh” tokom noći, sutradan idemo u nove radne pobede. Jako je važno da to odmaranje organizma i kvalitetan san traju dovoljno. Nekome je dovoljno svega 5-6 sati sna, dok je drugima potrebno više.

Iako je količina potrebnog sna individualna, važno je da bude obezbeđena što je češće moguće. Život bez dovoljno spavanja može funkcionisati neko vreme, međutim organizam tada crpi svoje resurse i svoje crne fondove energije što na kraju može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim i drugim posledicama. Budite odgovorni prema sebi i dobro spavajte jer će na taj način i vaš spoljašnji izgled biti top. Tek tada će vaše lice izgledati sveže, bez podočnjaka i naravno sa širokim osmehom.


Pucajte od samopouzdanja


Samopouzdanje je vrlo moćno oružje kojim ne raspolažu svi. Ponekad je jako teško objasniti kako to samopouzdanje utiče na izgled osobe, ali verujte da je tako. Kada vidite ženu koja je sigurna u sebe, u ono što radi, čvrsto stoji na svojim nogama i korača ka cilju njoj šminka i ne treba. Takva žena izgleda top u svakom momentu. A to je zato što je krase njene snažne osobine i njen karakter.

Nedostatak samopouzdanja još nijedna šminka nije prikrila. Zato se pozabavite ovim trikom i jačajte ovaj deo sebe. Ako u ovome uspete znaćete da izgledate dobro čak iako se niste našminkali.


Nabacite osmeh


Za kraj bi mogli dati ključni savet koji je možda i najbolji. Da bi izgledali top bez šminke nikako nemojte zaboraviti da nabacite osmeh na lice. To nije uvek lako, ali priđite životu sa vedrije strane i smejte se kad god možete. Osmeh i dobar izgled idu zajedno isto kao i muzika i kuvanje. Dok se dobro zabavljate, radite i nešto korisno i postižete cilj. Zar to nije odličan način? Uostalom osmeh će učiniti da u svakom momentu izgledate top. Kada plenite osmehom niko neće obraćati pažnju da li ste vi uopšte stavili maskaru ili puder. Odličan trik, zar ne?

Kao što vidite može se izgledati top i na drugi nači ne samo uz pomoć šminke. Zašto ne isprobati neki od ovih saveta. Možda vam potpuno promeni pogled na stvari i shvatite koliko ustvari dobro izgledate čak iako se niste našminkali.
 

Slike:
Photo by KoolShooters: https://www.pexels.com/photo/young-woman-doing-her-facial-skin-care-7143195/
Photo by Shiny Diamond: https://www.pexels.com/photo/woman-s-face-3373716/
https://pikwizard.com/photo/close-up-of-biracial-mid-adult-woman-with-towel-wrapped-on-head-applying-facial-mask/4b7cf83fe1c5331cf92795aceba1def9


Autorski tekst: Ljiljana Bugarin


Komentari (1)

Anastasija

Odlican clanak, ja bih dodala i dopunske metode hidratacije. Voda koja je mnogo vise zasicena kiseonikom (to se postize uredjajima za hidrataciju vode) ima mnogo jace efekte i na kozu i na organizam, da ne pominjem anti-age efekte, sto je bitno nama devojkama kojima je fizicki izgled jako bitan tj, da budemo mlade sto duze :)

(Dobar) 0
(Slab) 0
21-Dec-22 10:07:47 AMDodajte komentar