SrbijaSpace logo

Kako sklopiti nameštaj bez pomoći majstora

 

Kako sklopiti nameštaj bez pomoći majstora

Kupovina nameštaja predstavlja spektar razgledanja ponuda, merenja dimenzija, pregledanja kataloga boja i na kraju – donošenje optimalne odluke u skladu sa raspoloživim budžetom. Veliki broj distributera u današnjem vremenu obezbeđuje isporuku na željenu adresu putem brze pošte uz samostalno sklapanje elemenata u svom domu.

Da bi bilo izvodljivo sklopiti trpezarijske i klub stolove, police, komode, krevete, ormare i druge komade nameštaja, potrebno je imati adekvatne alate, kao što su kvalitetne, raznovrsne i funkcionalne bušilice. Cena ovakvih alata nije visoka, a pružaju odlične performanse i imaju višestruku namenu u poslovima oko domaćinstva, dvorišta i u radionici.


Različiti alati koji su potrebni za samostalne poslove kod kuće


Veliki broj ljudi voli da istražuje nove aktivnosti, a zanimacija u slobodno vreme može biti upravo sklapanje nameštaja – bilo komada koji su poručeni putem interneta ili obnavljanje postojećih elemenata u svom domu. Veoma je važno raspolagati adekvatnom opremom, prvenstveno za bezbedan i siguran rad, ali i alatima koji će učiniti poslove izvodljivim.

Za sklapanje nameštaja danas se koriste raznovrsne bušilice, zatim lepkovi i silikoni, mašine za tapaciranje tekstilnih delova i sunđera, različite šrafilice i mnogo sličnih uređaja. U ovom pogledu, preporučuju se električni i akumulatorski, odnosno baterijski alati, zahvaljujući kojima svaki radni poduhvat u kući postaje lak za uspešnu realizaciju.


Za bušilice cena je neuporedivo niska u odnosu na benefite


Kako bi se odabrale adekvatne bušilice cena ne zahteva izdvajanje značajne sume novca, ali svakako i ne treba da bude presudan faktor koji će uticati na konačnu odluku prilikom kupovine u prodajnom objektu, ili online prodavnici. Radi se o multifunkcionalnom alatu koji ima višestruku namenu i koristi se za pričvršćivanje metalnih, drvenih, plastičnih i brojnih drugih materijala, kreirajući rupe i efikasno spajajući delove za podlogu putem šrafljenja delova.

Takođe, za bušilice cena zavisi od toga da li se radi o električnim udarnim modelima, akumulatorskim, odnosno baterijskim, kao i od ulazne snage. Na našem tržištu za električne udarne bušilice cena se kreće između 30 evra i 100 evra, što znači da se ne radi o velikim troškovima.


Aktivno praćenje tutorijala o sklapanju nameštaja


Pored toga što se za sklapanje nameštaja, odnosno njihovih delova koriste različite bušilice cena za ovakve kupovine je niža u poređenju sa isporukom koja obuhvata i montažu. Svakako, ono što može olakšati i učiniti kvalitetnim sklapanje svakog dela stola, police, vrata ili drugih elemenata nameštaja, jeste i praćenje popularnih tutorijala, odnosno video zapisa na internetu o načinu jednostavnog formiranja nameštaja u svojoj kući.

Postoji veliki broj video zapisa koji pokazuju aktivnosti „uradi sam“, što pruža veliki broj prednosti za preuzimanje inicijative i samostalne poslove kod kuće. Istovremeno, podrazumeva se nabavka kvalitetnih alata i poznavanje rukovanjem ovakvim uređajima, kako bi bezbednost bila na maksimalnom nivou.

Sklapanje nameštaja može biti sjajna aktivnost kojom ćete promeniti izgled enterijera, pametno utrošiti vreme i spojiti lepo i korisno. Umesto da se plati viša cena nameštaja uz isporuku i montažu, samostalno sklapanje kod kuće ne samo da će stvoriti finansijske uštede, već i omogućiti da se iskusi nešto novo.


Slika: A Close-up Shot of a Person Doing Woodworks · Free Stock Photo (pexels.com)

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

Miki

Neki komadi namestaja su lako sklopivi, neki malo teze, srecom imam potrebne alate kod kuce, pa uvek uspem da sklopim bez pomoci majstora.

(Dobar) 0
(Slab) 0
18-Sep-23 12:17:35 PMDodajte komentar