SrbijaSpace logo

Zašto je iznajmljivanje aviona toliko popularno u decembru?

 

Zašto je iznajmljivanje aviona toliko popularno u decembru?


Iznajmljivanje aviona je sve popularnija opcija prevoza zato što je on brži, efikasniji i u mnogim slučajevima i ekonomičniji način transporta. Upravo zbog toga je popularan, a naročito dobru svrhu ima u decembru i tokom celog zimskog perioda.

Kada se uporedi cena najma privatnog leta sa cenom karte na komercijalnom letu razlika je velika, ali kada se sabere broj karata i tome doda cena komercijalne karte ako je kupljena u poslednjem trenutku… dobija se iznos koji i nije toliko različita.

Ipak, prednosti privatnog avio transporta leže u drugim kategorijama koje su itekako važne za brz i siguran prevoz. Ovo su samo neki od razloga zašto je decembar toliko atraktivan za privatne letove.


Mali avioni su efikasniji tokom zime


Letelice koje prevoze do 10 ili nešto više putnika imaju veću šansu za realizaciju leta čak i tokom zimskog perioda jer imaju veće mogućnosti tokom leta nego veliki avioni za preko 100 putnika.

Male letelice lete na višim nadmorskim visinama pa je let prijatniji i može se izbeći dosta turbulencija i lošeg vremena. Putnicima je udobnije, a piloti još pri poletanju znaju da iako je zima i verovatnoća magle i pojave lošeg vremena, mali avioni će sleteti na odredište bez ikakvog rizika.

Privatne letelice sleću i na manje aerodrome koji brže profunkcionišu tokom zimskih oluja i niskih temperatura. Komercijalni let se jednostavno mora otkazati, a mali avioni će samo odleteti na neki od susednih aerodroma i problem je rešen, a svi putnici bezbedni i sigurni tokom transporta.

Velika prednost i razlog efikasnosti privatnog leta je u tome što se on može jednostavno pomeriti, odložiti za par sati, što je dovoljno da nevreme prođe. Na standardnom letu sa još 100 putnika to nije moguće, jednostavno se ponovo let otkazuje i nikakvog čekanja nema.

Decembar je mesec kada je najizvesnije da zima pokaže svoje lice. Niske temperature, kiša, poledica i sneg se mogu smenjivati u roku od samo par sati. Male letelice neće imati taj problem ni u jednom slučaju jer em što sleću i na manje aerodrome, em što mogu da pomere vreme leta kada god to putnicima odgovara.


U decembru ima najviše praznika pa se i najviše leti


Praznici tokom katoličkog Božića su vreme u godini kada ima najviše putovanja, a mnogi naši radnici u inostranstvu koriste tu pauzu i dolaze u Srbiju.

Ove godine umesto čekanja na Horgošu, vožnje od nekoliko sati i graničnih prelaza odaberite najam privatnog aviona sa porodicom i prijateljima i tako brže doputujte i to onda kada vama odgovara.

Na ovaj način možete mnogo bliže biti kući jer Srbija ima brojne male aerodrome, a „Morava“ je sigurno prilagođena za sletanje pa je moguće mnogo brže doći do odredišta nego standardnim letom.


Iznajmljivanje aviona za doček u Evropskim prestonicama


U svetu postoji jedan trend – doček Nove godine u avionu koji leti kroz različite zone i tako se doček produžava, a Nova Godina duže dolazi.

Ipak, kod nas je češći trend da se iznajmljenim avionom ode na proslavu u neki od gradova Evrope, a sa ovom uslugom je moguće vratiti se isto veče jer vas letelica čeka na povratak.

Možete čak i da sada, nekoliko dana do novogodišnje proslave, da rezervišete let, a u tome vam može pomoći avio-broker koji će pronaći kompaniju pa će vas poštedeti svih problema pri pronalasku odgovarajuće letelice.

Vaše je samo da se dogovorite sa prijateljima i odaberete grad koji bi posetili!


Ostale prednosti privatnih letova


Privatne letelice primaju neograničenu količinu prtljaga i kućne ljubimce pa nema dileme oko toga šta smete poneti i gde ćete ostaviti svoje četvoronožne saputnike.

Osim toga, ukrcavanje se vrši preko VIP terminala, a to znači da ne čekate u redovima i da imate poseban deo aerodroma za čekanje svog leta. Kontrola je mnogo jednostavnija, a možete čak i sa piste da se ukrcate pa je sve mnogo jednostavnije i brže nego inače, sve kako vama najbolje odgovara.

Avio kompanija može da organizuje transport do i sa aerodroma tako da i to bude još jedna stavka o kojoj ne morate voditi računa.

Na letu birate obrok i piće, unutrašnjost je luksuzna, a posada prijatna pa žurka može da počne već sa poletanjem.

Ove godine organizujte nešto drugačije, ove godine putujte iznajmljenim avionom. On je bezbedniji za letenje tokom zime, ima veće mogućnosti, ali i brojne druge prednosti koje su sve uočljivije i priznatije u odnosu na klasične letove.

Oni su sad zakrčeni, odavno rezervisan i često se otkazuju zimi. Ne rizikujte i otputujte gde god ste nameravali uvek i u svakom trenutku.

Da li ste znali za brojne prednosti privatnih letova? Jedna od njih su i zdravstveni standardi koji su izuzetno visoki, nešto što je u vreme korone jako važno. Da li bi voleli sačekati Novu godinu u nekom od gradova okruženja ili Evrope? Napišite nam vaše planove i želje, možda se ključ za ispunjenje krije baš među ovim redovima!


Slika: pexels.com

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar